Акценти
Начало / Култура / Хор „Звъника” се класира на второ място в  „Игра на хорове”

Хор „Звъника” се класира на второ място в  „Игра на хорове”

Смесен хор „Звъника” при Центъра за работа с деца – Плевен с диригент Иванка Делийска се класира на второ място  в музикалното шоу „Игра на хорове”, чийто финал беше тази вечер.

На финала журито постави две задачи на хоровете. Първата задача беше „Песен на Емил Димитров”, в която „Звъника” се представи с песента „Писмо до мама” и журито я класира на трето място. Във втората задача хоровете трябваше да подготвят песен по свой избор и плевенските деца и тяхната ръководителка избраха да изпълнят канцонетата „Мама”. Това тяхно изпълнение журито постави на четвърто място.

За крайното класиране решаваща роля имаше вота на публиката. Тя даде най-висока оценка за хор „Звъника“ – 4.70, оценката на журито – 5.61, крайната оценка за „Звъника“ е 5.16, което прати плевенския хор на крачка след първия.

Победител в „Игра на хорове” стана  Вокален ансамбъл „Фортисимо“ към Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, гр. Бургас. Той получи обща оценка 5.26, като оценката на журито е 5.82, а на публиката 4.69. Вокален ансамбъл „Фортисимо“ спечели участие в един от най-престижните европейски хорови фестивали – ще участва в най-новото събитие на Interkultur,водещият световен организатор на международни състезания за хорове,  On Stage в Прага.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...