Акценти
Начало / Общество / Специалистите от УАГ „Георги Бенковски” обезвредиха невзвривен боеприпас в ловешко село

Специалистите от УАГ „Георги Бенковски” обезвредиха невзвривен боеприпас в ловешко село

Днес, 16 юни, „Формирование за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени бойни припаси” към Учебна авиационна група „Георги Бенковски” бе активирано за обезвреждане на невзривен боеприпас в с. Дълбок Дол обл. Ловеч, съобщават от пресцентъра на формированието.

В частен имот на ул. „Поникът” при извършване на ремонтни дейности собствениците отриват невзвривен боеприпас и подават сигнал на телефон 112. Служители на РУП Троян отцепват и охраняват района до пристигането на военнослужещите.

Групата специалисти от формированието веднага бяха екипирани и транспортирани до мястото на откриване на боеприпаса. Под ръководството на старшина Тихомир Христов те извършиха разузнаване и анализиране на боеприпаса – силно корозирал невзривен артилерийски снаряд с дължина 300 мм. и диаметър 100 мм.

С висок професионализъм и стриктно спазване на мерките за безопасност военнослужещите изпълниха задачата за неутрализиране на рискови за населението ситуации. Снарядът бе транспортиран на безопасно за жителите място, където бе унищожен чрез взривяване.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...