Начало / Крими / Изготвят петорна съдебно-техническа експертиза по дело за катастрофа със загинал в Обнова

Изготвят петорна съдебно-техническа експертиза по дело за катастрофа със загинал в Обнова

Плевенски окръжен съд отсрочи дело за причинена смърт по непредпазливост на пътя заради назначена петорна съдебно-техническа експертиза. Подсъдимият Д.С.Д е обвинен в това, че на 25 август 2014 година в село Обнова, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил в населено място със скорост 83.55 км/ч и причинил по непредпазливост смъртта на П. А. Л. от град Левски. Д.С.Д е обвинен и за комбинирана средна телесна повреда на К.Б.И., която е довела да разстройство на здравето, временно опасно за живота.

В полицейския бюлетин от 26 август 2014 година е записано, че на 25 август 2014 година около 2 часа в село Обнова лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 38-годишен от град Левски, при движение по улица „Възраждане“ отнема предимство на джип „Мицубиши Паджеро“ и навлизайки в кръстовище, предизвиква катастрофа. На място е загинал шофьорът на „Опел Астра“, а другият водач е изоставил джипа и е избягал от местопроизшествието. Извършен е оглед от криминалисти, при който са иззети следи и веществени доказателства. След оперативно-издирвателни действия водачът е установен в къщата си в село Пелишат. Криминалистите по безспорен начин са доказали, че зад волана в злополучната сутрин е бил 25-годишният. Разпитан е пред съдия и е направил самопризнания.

Обвиненият Д.С.Д., управлявал джипа, е шофирал без да има и необходимата правоспособност.

С разпореждане на съда делото е отсрочено с оглед постъпила молба от вещите лица по назначената петорна съдебно-техническа експертиза за удължаване срока за изготвяне на заключението, информират от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...