Акценти
Начало / Култура / Карикатури на Димитър Атанасов подредиха в изложба в Левски

Карикатури на Димитър Атанасов подредиха в изложба в Левски

По повод Международния ден на хумора и сатирата в Художествената галерия при НЧ „Г. Парцалев” в Левски бе открита изложба-карикатури на изявения карикатурист и писател Димитър Атанасов  от град Кубрат .

Експозицията  съдържа 54 карикатури на  председателя на Клуба на хумориста „Жарава”, член на СБХ – София и Съюза на свободните писатели Димитър Атанасов.

IMG_0557карикатури

Димитър Атанасов  рисува карикатури от 1974  и има 12 участия в Бианалето на хумора и сатирата в Габрово и  в други национални изложби.

Участвал е в редица международни карикатурни изложби в Япония, Белгия, Куба, Канада, Гърция, Турция, Румъния, Македония, Хърватска и други.

Има награди от Маростика /Италия/, Истанбул /Турция/, Виница /Македония/, Кипър, София, Разград, Свищов, Хасково, Троян. Автор е на над 40 корици и илюстрации на книги. Има  и много самостоятелни изложби.

 Издал 5 свои книги с писан и рисуван хумор и е включен в Антологията на балканския афоризъм, в която влизат творци от девет държави, сред които 33 –ма българи.

Основател на хумористичен клуб „Жарава“ в Кубрат през 1988 година и е един от инициаторите и главен двигател на  Национален конкурс за хумор и сатира „Кубрат – 2016“.

Жителите и гостите на град Левски ще могат да видят творбите на Димитър Атанасов  през месец април в Художествената галерия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...