Акценти
Начало / Последни новини / Димитър Пенчев с поредна шампионска титла в кикбокса

Димитър Пенчев с поредна шампионска титла в кикбокса

Националният състезател от плевенският клуб по кикбокс Скорпион – Димитър Пенчев за пореден път стана шампион на България за мъже.

Класата си той демонстрира в стил лоу кик по време на държавното първенство в Шумен. Синът на световният шампион Камен Пенчев, който е президент и треньор на Скорпион спечели всичките си четири срещи в категорията до 67 кг.

Митко започна срещу представител на домакините, когото отказа в третия рунд. След това спечели с 3:0 срещу Антон Димитров от бургаския клуб Аякс. В третата среща трябваше да играе с Драгомир Петров от СК КА-2, но пловдивчанинът отказа да се качи на ринга. На финала плевенчанинът не остави никакви шансове на Костадин Костадинов от Боил /Варна/, надигравайки го категорично – 3:0.

В същата категория съотборникът му Мирослав Иванов загуби първата си среща и завърши на осмо място.

Втората титла за плевенския клуб донесе Румен Лесев при 54-килограмовите. На финала той се наложи над съотборника си Антонио Пацов, за който остана среброто. Бронзов медал за Преслав Найденов при юношите старша възраст в категорията до 75 кг.

Другите двама участници от Скорпион при мъжете – Мартин Маринов и Емил Станчев се класираха седми в категориите си съответно до 71 кг и 86 кг. В крайното отборно подреждане отборът от Плевен е шести.

„Участвах в първенството с мисълта да се съхраня за предстоящото ми мачове в Профайт лигата. Срещите бяха трудни, но ги спечелих убедително. Щом баща ми е доволен от представянето ми в Шумен няма причина аз самият да не съм. Браво на Румен Лесев, който максимално се възползва от подценяването на по-опитния си съотборник Антонио Пацов и го победи. И двамата имат огромен потенциал, но им трябва време и участия за да израстват. Очаквахме титла от Емил Станчев. Той е бивш шампион, но в Шумен бе доста пасивен срещу съперника си и загуби. Мирослав, Мартин и Преслав са дебютанти и е нормално да допуснат загуби в първото си състезание. Важното е да трупат опит, а с него и резултатите ще дойдат. Не сме доволни от шестото място в отборното класиране. До някъде има логично обяснение – клубовете от големите градове участват с доста по-голям брой състезатели и по този начин набират повече точки от нас. Освен това ние дадохме шанс на няколко дебютанти. Като цяло първенството в Шумен бе от високо качество. Това е нормално, тъй като с всяко следващо състезание конкуренцията е по-голяма и очаквано нивото върви нагоре“, коментира Димитър Пенчев, който е и треньор в плевенския клуб.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...