Начало / Избори / Местни избори 2019 / 55 идеи за промяната на Плевен

55 идеи за промяната на Плевен

Плевен има нужда от промяна, Плевен има нужда от хора, които да направят тази промяна, заявиха от ДПС  на старта на предизборната им кампания за местния вот на 27 октомври. В Плевен Движението за права и свободи участва в предизборната надпревара с 19 кандидати за общински съветници, които застават зад 55 идеи за промяна на Плевен. Представяме ви кандидатите на ДПС за общински съветници и техните идеи за по-добро качество на живот в общината.

Енгин Кючуков: Като личен приоритет приемам изграждането на зала Арена Плевен

Роден на 26 август в гр.Плевен. Завършва аграрна икокномика в „СА.Д.А. Ценов“ Свищов. Зам.- предстедател на Съвета на директорите и Изп. директор на Агропласмент и търговия ЕАД в периода 2002-2009.  В периода 2013/2014 заема длъжността Зам.- областен управител на Плевен, областен председател на ПП ДПС Плевен от 2006  г.

Плевен се нуждае от осъществяването на политики, които да привличат инвестиции и да развиват общината. Като личен приоритет приемам изграждането на зала Арена Плевен. През 2013 г извоювахме 12 млн. лв. финансиране за нея, но строежът на залата спря. Плевен е спортен град – развиваме волейбол, баскетбол, футбол, изграждаме национални състезатели. Любимият на всички ни „Спартак Плевен“ ще играе мачовете си в Ловеч. Това е унизително за град със спортни традиции. ДПС има своите лостове да осигури средства за рехабилитация на градския стадион. Възстановяване на ученическата спортна школа, изграждане на спортни площадки за баскетбол, тенис, волейбол, площадка за скейтборд – това е моята визия за развитието на спортен Плевен, с когото всички отново да се гордеем.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Васил Петков: Изграждането на общински образователен център ще е моят приоритет

Роден на 3 декември в гр.Плевен. Учи право в УНСС. Владее аглийски език. Общински председател на Младежко ДПС Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Плевен има нужда от промяна в областта на младежко образование. Ние знаем и можем да реализираме тази промяна. Не случайно 55 на сто от нашата листа е с млади и образовани хора. Трябва да има ефективно взаимодействие между образование и бизнес. Въвеждането и развитието на дуалната система за обучение ще внесе баланса, чрез който училищата ще предоставят на бизнеса кадри в точния брой и с точните компетенции. За да могат младите хора да останат да живеят, работят и отглеждат децата си в Плевен и общината. В моите приоритети е изграждането на общински образователен център, в който да могат да придобиват квалификация и да се преквалифицират младежи до 30 години. Само така те ще бъдат конкурентоспособни на пазара на труда и ще могат да работят тук, а не да търсят възможности извън страната. Като общински съветник ще работя за общинска подкрепа за читалищната дейност и стартиране на програма за изучаване на майчин език в читалищата на общината.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Ристем Халкоглу: Нужна е общинска програма за оземляване на безимотни и малоимотни със земеделска земя

Роден на 24.01.1974 г. от гр.Славяново. Занимава се със земеделие и животновъдство. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019.

Приоритет в работата ми ще бъде разработването на общинска програма за оземляване на безимотни и малоимотни със земеделска земя. Това ще създаде възможности за създаването на малки семейни стопанства, в които да е заето цялото семейство. Така по-бедните ще имат възможност да работят и да променят своя жизнен стандарт, да създадат поминък и условия децата им да останат и да развиват фамилното стопанство. Ние сме компетентен екип и можем да носим отговорност!

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Ерол Юсеинов: Ще работя за инфраструктурно обновяване на кварталите

Роден на 27 септември в гр.Плевен. Завършва СПТУ – машинострене „Георги Петков“. Управлява собствен бизнес.

Плевен трябва да заеме своето централно място не само географски, а и инфраструктурно. Ще настояваме за включването в инвестиционните държавни проекти на пътната връзка между града ни и новостроящата се магистрала „Хемус“. Това ще отвори коридор за инвеститори, тъй като ще улесни достъпът им до главния път и ще направи района привлекателен за бизнес. Инфраструктурно обновяване и на кварталите, където живеят различни етности – ще работим за изграждането на канализация, улично осветление, асфалтиране на улици и облагородяване на муждублокови пространства и детски площадки в кварталите Изток и Дружба в гр. Плевен. Само с усилена работа можем да задържим хората тук!

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Невин Исмаилова: Основната ни цел е да задържим образованите млади кадри

Родена на 17 май в гр.Плевен. Завършва ГПЧЕ с профил немски/английски език.Магистър по Право от УНСС. Владее английски, немски и турски език .Работи като ръководител търговска експлоатация в „Грейнстор Трейдинг“ АД.

Плевен се нуждае от промяна в мерките за справяне с младежката безработица. Необходим е нов подход и общинска стратегия за младежката безработица. От една страна този показател може да се понижи чрез проектите и програмите, които да осъществи общината с европейско финансиране, а от друга инвеститорите на територията на общината трябва да поемат ангажимент за запазване на работните места най-малко 5 години. Сред основните ни цели е да задържим образованите кадри, защото когато млади работят за млади, това ще е най-големият просперитет за града.

В областта на културата промяната също е наложителна. Организирането на етно-културни фестивали би допринесло за популяризирането на културните традиции на етносите в региона.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Георги Божинов: Привличане на инвеститори, развиващи т.н. модерни бизнеси

Роден на 11 ноември в гр. Плевен. Завършва средно образование в ТМП-Плевен. Завършва висше образование в СА.“Д.А. Ценов“, гр.Свищов. Началник цех в „Технокороза“.

Приоритет в работата ми като общински съветник ще бъде разработването на програма и мерки за привличане на инвеститори, развиващи т.н. модерни бизнеси. Това включва компании от сферата на високите и смарт технологии. За тази цел е необходима промяна и преструктуриране на общинските административни услуги за бизнеса. Обслужване на“едно гише“ и електронни услуги за бизнеса, намаляване на административната тежест, както и скъсяване на времето за издаване на документи и разрешителни за стартиране на бизнес в общината – това е пътят за привличане на модерните технологии в Плевен.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Ивет Деветашка: Ще настоявам за реално полицейско присъствие по селата

Родена на 7 януари в град Плевен. Завършва средно образование в Математическа гимназия „Гео Милев“ с профил „Информатика“ с английски език. Притежава бакалавърска степен по Икономика на търговията в УНСС. Завършил е магистратура по международни икономически отношения в УНСС. Владее английски и руски език. В момента работи като експерт „Връзки с обществеността“ в плевенско предприятие.

Плевен се нуждае от качествена промяна в политиките по опазване на околната среда. Въвеждането на мониторингова система за чистотата на атмосферния въздух, общински инвестиции в екологичен градски транспорт, екомобилност и все повече нулеви емисии във въздуха от досегашните големи замърсители. Необходимо е да бъдат направени инвестиции в зелени пояси, паркове, залесявания. Плевенчани трябва да дишат чист въздух и да живеят в екологична среда. За да бъдат децата ни здрави, да останат и да създават поколение тук. За младите хора общината трябва да обособи центрове за професионална насоченост и развитие.

Жителите на града и селата в общината заслужават да живеят спокойно и да не се страхуват дали няма да бъдат ограбени или нападнати в домовете си. Ще настоявам за реално полицейско присъствие по селата, изграждане на работещо видеонаблюдение и превантивни мерки и политики срещу хулиганството и битовата престъпност

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Тамер Куртанов: Плевен има нужда от промяна в мисленето и управленческите цели

Роден в гр.Плевен. Завършил е Средно специално техническо образование. В момента е заместник-областен председател на ДПС Плевен.

Плевен има нужда от промяна в мисленето и управленческите цели. Нашата листа е букет от етноси, от възрасти, от експерти. Ние сме млади, умни и амбициозни! Искаме промяна в работата на Общинския съвет, чрез осъществяване на експертни и открити за обществото ни решения. Хората трябва да знаят, че ние получаваме доверието им, а не властта. Защото властта остава у хората. В тези избори нашият слоган е „Власт за хората“ и това ще направим чрез промяна.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Бисер Велиев: Промяна е необходима в политиките, насочени към младежите и младежките дейности

Роден на 12 февруари в гр. Плевен. Завършва средното си образование ПГПЧЕ гр. Плевен. Студент по право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Председател на ОМС – Плевен.

Повече средства за култура и съхраняване на културните традиции и културно-историческото наследство на Плевен – това е промяната, от която градът има нужда. Необходимо е младите да съхранят паметта за славното минало на Плевен и да са горди, че са жители на този град. Промяна е необходима в политиките, насочени към младежите и младейжките дейности. Това включва ремонт и модернизация на образователната инфраструктура, която да предоставя съвременни условия за усвояване на знанията и уменията. Бъдещето на младите не трябва да бъде оставено на случайността, а целенасочено да се изпълняват проекти за преодоляване на безработицата сред младите и трудовата им миграция.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...