Акценти
Начало / Последни новини / Рената Петкова без конкуренция у нас в мятането на диск

Рената Петкова без конкуренция у нас в мятането на диск

Обновената националната ранглиста /данните са към 5-и септември 2019 година/ по лека атлетика за жени затвърждава силните позициите на плевенчанки. Очаквано с най-добро място от тях е Рената Петкова. Бившата възпитаничка на плевенската треньорка Галя Николова продължава да е без конкуренция у нас в дисциплината мятането на диск. На балканския шампионат в Правец тя записа 50.43 метра. Въпросният резултат е с 8 метра над постиженията на следващия в ранглистата: Магдалена Съйкова – 42.43 м и плевенчанката Яна Копчева – 42.29 м, която се състезава още при девойките.

Рената е втора в подреждането на тласкане гюле – 13.62 м. Трета и тук е Копчева – 13.24 м. Безспорен лидер е Радослава Мавродиева от АСКЛА Сливен със 17.34 м. Яна е на четвърта позиция в хвърлянето на чук – 40.05 м, където води Екатерина Димова от Черно море 2005 /Балчик/ – 48.90 м.

Надежда Рачева пък отстъпи първата позиция на 400 метра гладко бягане и сега е втора в ранглистата. По-бърза от бившата спринтьорка на Пенко Козарски в СКЛА Спартак /Плевен/ е Кристина Борукова от Актив 2013 /Пловдив/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...