Акценти
Начало / Общество / Публиката съучастник в новата премиера на Драматичния театър

Публиката съучастник в новата премиера на Драматичния театър

Народен враг

Гост-режисьорът Крис Шарков изненада публиката в Плевен снощи с ярък политически спектакъл по пиеса на Хенрик Ибсен в Плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев”.
Двадесет и деветгодишният постановчик в своята сценична версия на „Народен враг” бе отредил мястото на публиката да бъде на сцената. Така тя се превърна в съучастник в динамичното действие. На сантиметри от зрителите се водеше битка на идеи, защитавани от ентусиазирани млади хора. В един момент публиката се оказа участник в общоградско събрание, на което трябваше да се взема важно решение, в друг се озова на летището на „Терминал 2”.

Народен враг

Сценографията на младата художничка Ралица Тонева помогна визуално на спектакъла, който излъчи съвременни послания в защита на моралните ценности. Съучастието на публиката предизвика и ответна реакция – на финала на представлението една от зрителките прекъсна ръкоплясканията по време на поднасянето на цветята на артистите, за да призове спектакълът да бъде показан в столицата пред влиятелните хора у нас, които вземат решенията.
Оригинално бе присъствието на актьорския състав с гост Васил Читанов, на Адриан Филипов, Веселин Плачков, Красимира Кузманова, Сергей Константинов, Евгени Дойчинов. Успешен бе дебютът на плевенска сцена на младата актриса Камелия Хатиб.
Източник БТА

20140117-203457.jpg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...