Начало / Икономика / 300 метра бракониерски мрежи извадиха от водоеми в областта

300 метра бракониерски мрежи извадиха от водоеми в областта

Множество нарушители са заловени от инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на различни водоеми в Плевенска област само за два дни, съобщават от агенцията. Инспектори от региoналния сектор “Рибарство и контрол” са извършили проверки на вътрешни водоеми и за нерегламентирана продажба на риба съвместно със служители на полицията.

На язовир “Тотлебен” е хванато лице да извършва риболов с мрежа, която е била в работно положение във водата. Уловената около 10 кг каракуда е пусната във водата, мрежата с дължина 50 метра е иззета, а на нарушителя е съставен акт.

На язовир “Рупци” са хванати двама, извършващи риболов с мрежи. От тях са иззети 3 мрежи с обща дължина 110 метра и една гумена лодка. На нарушителите са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително. Уловената над 6 кг риба /каракуда, сулка, сом и шаран/ е пусната обратно във водата.

На язовир “Бохот 4” също е хванато лице да извършва риболов с мрежа, която в момента на проверката е била в работно положение във водата. Мрежата с дължина 100 метра е извадена и иззета, а на нарушителя е съставен акт. Уловената риба – един толстолоб, е пуснатa във водата.

По сигнал на тел. 112 за заложени бракониерски мрежи на река Дунав в района на лимана на хидро-технически комплекс Белене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са извършили проверка на място. Входът на лимана на комплекса е с целогодишна забрана за извършване на стопански риболов. Контролните органи са извадили от мястото и са иззели мрежа с дължина 40 метра, на която е имало марка. Инспекторите на ИАРА ще направят проверка кой риболовец е закупил мрежата и ще му бъде съставен акт.

На чешмата на входа на с. Българене пък е заварено лице, което е извършвало продажба на шаран. Мъжът е представил декларация за произход на рибата, но се оказало, че не е регистриран купувач, за което му е съставен акт.

Прочетете също:

Застудяването ще спре вегетацията при зимните житни култури

Започналото застудяване, което се очаква да продължи до края на седмицата, ще се отрази неблагоприятно ...