Акценти
Начало / Култура / Четири концерта, фолклорен фестивал и фотоизложба тази седмица в Плевен

Четири концерта, фолклорен фестивал и фотоизложба тази седмица в Плевен

Плевен

Тази седмица ученици от НУИ „Панайот Пипков” в Плевен ще изнесат два концерта в галерия „Колекция Светлин Русев”. Първият ще е във вторник, 22 октомври от 16 часа. Ще се представят ученици от класа по цигулка на Пламен Иванов. На следващия ден, сряда, отново в 16 часа, ще започне концертът на виолончелистите Мария Бояджиева – 4 клас, и Натали Нейкова – 8 клас, ученици на Петранка Николова.

Също в сряда, 23 октомври, от 19 часа в Арт център Плевен ще започне камерен оперен концерт с участието на Александрина Стоянова – мецосопран и Ани Личева – пиано. В концерта ще вземат участие и ученици от НУИ „Панайот Пипков”.                                           

Изложбата“3х3″ на световно известния унгарски фотограф Атила Лорант ще бъде открита в ХГ „Илия Бешков” от 17 часа, на 23 октомври. Експозицията се реализира съвместно с Унгарски културен институт – София.

Съботата е денят на голямото надиграване между участниците в Третия национален фестивал за народни хора „Мизия танцува”. Фестивалът се организира от плевенския Фолклорен танцов клуб „Българско хоро” и Община Плевен. Фестивалът конкурс ще започне в 10 часа в зала „Спартак”. Очаква се майсторство вхората да покажат над 30 клубове и школи от цялата страна.

Последната културна проява за седмицата е китарният концерт на деца от клуб „Живи струни” с ръководител Любомир Анов. Концертът ще се състои в галерия „Колекция Светлин Русев” от 16 часа, в събота, 26 октомври.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...