Акценти
Начало / Икономика / Втора за годината Трудова борса организират в Плевен

Втора за годината Трудова борса организират в Плевен

областна администрация

На 23 октомври в зала „Плевен” на Областна администрация ще се проведе Трудова борса. Тя се организира от Бюрото по труда в Плевен и е втората за тази година, научихме от директора на Бюрото Недко Лачев. Покани за участие са изпратени на повече от 20 работодатели, които ще имат възможност да обявят свободни работни места и да се срещнат с кандидати за работа.

Трудовата борса е шанс за безработните младежи да постъпят на работа. Според последните данни броят на безработните до 29 г. в Плевен е 1 321. Но близо половината от тях са без квалификация, а тези с ниско образование превишават 500. Делът на трайно безработните младежи е 29 на сто.

По време на първата за годината Обща трудова борса, организирана в края на месец май, близо 70 бяха безработните, предимно млади хора до 29 години, които проявиха интерес да се срещнат директно с работодателите и да получат подробна информация за предлаганите от тях свободни работни места. Тогава 29  работодателски организации заявиха потребност от 103 работници в различни браншове  – търговия, услуги, производство, строителство.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...