Акценти
Начало / Общество / 200 деца се включиха в работилницата за Великденски яйца на РИМ – Плевен

200 деца се включиха в работилницата за Великденски яйца на РИМ – Плевен

работилница РИМ

200 деца от различни плевенски училища са посетили работилницата за боядисване на Великденски яйца при Регионален исторически музей – Плевен. Днес тя официално затвори врати, но през изминалата седмица в нея твориха деца от няколко училища, сред които и НУ по изкуствата „Панайот Пипков”, ОУ „Васил Левски”, Гимназия с преподаване на чужди езици, ОУ „П. К. Яворов” и НУ „Единство”.

„За наша изненада, но приятна, интерес и желание за работа проявиха и ученици от по-горен клас – от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен. Повишеният интерес към такъв тип занимания, ни остави много приятни, незабравими спомени. По време на съвместната ни работа с децата – обучението им в практически умения за прилагане на различни техники за боядисване и изрисуване на яйца, бяхме свидетели на искрените детски усмивки. Разбраха как могат да учат и да се забавляват едновременно. Благодарим на всички участници”, написаха с вълнение от екипа на музея във своята фейсбук страница.

Оставените от децата боядисани и украсени яйца ще бъдат показани в експозиция „Традиционен бит и култура” на РИМ – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...