Акценти
Начало / Култура / Вичо Балабанов взе тази година наградата от конкурса „Иван Радоев”

Вичо Балабанов взе тази година наградата от конкурса „Иван Радоев”

 

Драматургът Вичо Балабанов и неговата пиеса „Песните на стария комедиант” спечелиха Голямата награда от осмото издание на Националния конкурс за нова българска драматургия „Иван Радоев”. Церемонията по награждаването се състоя тази вечер в Камерната зала на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен.

Двете поощрителни награди бяха за Магда Борисова и пиесата й за деца Бягството на малката таласъмка Тами” и за Емил Йотовски и пиесата му „Няма места”.

Голямата награда – плакет, изработен от скулптора Георги Чапкънов, и парична премия от 2 000 лв. връчи кметът на Община Плевен  проф. Димитър Стойков, който е патрон на конкурса.

IMG_8574 Магда Борисова

Магда Борисова получи отличието си от директора на ДКТ „Иван Радоев” – Илко Иларионов, а председателят на журито Панчо Панчев връчи наградата на Емил Йотовски.

IMG_8576Емил Йотовски

Преди обявяването на победителите актьори от плевенския театър  представиха откъси от всичките десет номинирани пиеси.  По традиция те ще бъдат включени в сборника „Десет”, който се отпечатва след всяко издание на конкурса.

IMG_8549театър

IMG_8560театър

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...