Начало / Икономика / 17 вече декларираха доходите си за миналата година

17 вече декларираха доходите си за миналата година

Близо 900 клиенти посетиха офиса на НАП в Плевен в първите два работни дни на 2013 г. Като само в първия работен ден за годината са били 388. За два дни служителите на НАП в Плевен са приели 24 данъчни декларации по ЗДДФЛ, от които 17 са за доходи, получени през 2012 г. Над 160 клиенти са поискали информация за здравния си статус. Това съобщи за infopleven Веселка Костадинова, главен експерт в отдел „Анализи и планиране” на приходната агенция.

Данъчно-осигурителната кампания за 2013 г. вече е в ход и от приходната агенция информират, че новите данъчни декларации са достъпни на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. Хартиени формуляри на годишните декларации за облагане на доходите вече се доставят в цялата страна. Въпреки това, от НАП съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това.

Всеки, който иска, може да попълни и подаде своята декларация за облагане на доходите и чрез интернет, подписана с електронен подпис.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. изтича на 30 април 2013 г. Това е и срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg.

5% отстъпка могат да ползват гражданите, които подадат своята декларация и платят дължимото към бюджета в срок до 11 февруари 2013 г. (10 февруари е неделя). Отстъпка от 5% имат и тези, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис.  Ползва се само една от двете отстъпки.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и осигурителни вноски, нови срокове, клиентите на администрацията могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...