Акценти
Начало / Икономика / Инж. Ангел Несторов: Чака ни по-трудна 2013 година

Инж. Ангел Несторов: Чака ни по-трудна 2013 година

“Очаквам 2013 година да е по-трудна от 2012-та за плевенското дружество “Тролейбусен транспорт”, сподели очакванията си управителят на дружеството инж. Ангел Несторов. Надеждата на всички е през тази година да получим нови тролейбуси по програмата за по-чист въздух по ОП “Околна среда”.

Ще припомним, че в нея са включени четири града – Плевен, Варна, Бургас и Стара Загора, и в момента върви процедура за доставка на общо 100 тролейбуса за всичките градове. Най-малко 40 нови коли очакваме да пристигнат в Плевен.

Според инж. Несторов, е вероятно да ги получим преди да е завършила работата по проекта за нови градски линии и за изграждането на ново тролейбусно депо, въпреки, че се работи и по транспортния проект. Община Плевен сключи през лятото на миналата година договор по ОП “Регионално развитие” за безвъзмездна помощ в размер на 23 млн. лева за изграждането на нови тролейбусни градски линии, за депо, както и за диспечерски пункт и информационни системи. В момента текат процедурите за избор на изпълнители на отделните дейности, които се очаква да приключат до края на 2013 година, ако няма обжалване. Реалното изпълнение на този проект е предвидено да започне в края на тази и началото на следващата година с разчет до началото на 2015 год. дейностите да са изпълнени. ”По отношение на съхранението на новите тролейбуси ще кажа, че те ще са с двигател с вътрешно горене за самостоятелно придвижване на малки разстояния, което дава по-добри възможности за опазването и домуването им до момента, в който в Плевен ще има изградено ново тролейбусно депо”, уточни инж. Несторов.

Той добави, че изминалата 2012 год. е била относително добра за дружеството. В момента се правят точните изчисления, които ще са по-ясни към края на януари, но засега може да се каже, че “Тролейбусен транспорт” Плевен е на печалба. “Да не забравяме все пак, че немалки сметки, включително за ток и вода, не са излезли”, каза още управителят на дружеството.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...