Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” се смъкна на седмо място след загубата от „Любимец”

„Спартак” се смъкна на седмо място след загубата от „Любимец”

Поредна драматична загуба записа „Спартак” – Плевен този сезон, отстъпвайки с 1:2 при гостуването си на „Любимец”,съобщи пресаташето на плевенския клуб Тони Вашков.

Отборът беше воден от Николай Боянов, помощник на подалия оставка старши-треньор Красимир Бислимов, и от Хари Казаков.
Този път „синьо-белите“ показаха добра игра, но въпреки това не успяха да се противопоставят на набиращите инерция домакини, но и на съдийската тройка. Още в самото начало на мача главният рефер отсъди дузпа за „Любимец”, след като футболист на домакините симулира спъване и така резултатът беше открит. Последва равностойна игра, в която за разлика от предходните мачове, „Спартак” създаде нелоши положения, но не успя да ги реализира.

Така мачът завърши 1:2 за домакините от Любимец и с втори жълт картон за

Ивайло Раденцов за реплика към съдията, който  трябваше да напусне играта.
След тази загуба „Спартак” се смъкна до седмо място в  класирането с 25 точки, докато противниковият „Любимец” е с актив от 26 точки. Въпреки това плевенчани не губят шансовете си за първите две места в групата, поради благоприятният развой в другите срещи – „Нефтохимик” и „Банско” записаха по една точка след равенството от 1:1, при същия резултат завършиха и „Шумен” срещу „Светкавица”. Най-драматичен беше мачът между „Пирин” и „Чавдар” – Етрополе, завършил с тотално надмощие на „Пирин” при резултат 4:0.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...