Акценти
Начало / Спорт / Най-добре гледан кон избраха в Никопол

Най-добре гледан кон избраха в Никопол

Най-добре гледан кон и най-добър впряг избраха в края на миналата седмица в Никопол. Това стана по време на отбелязвания по традиция в крайдунавския град Ден на коневъда и конния спорт. Празникът, известен сред местното население още като „Конски великден”, беше организиран от Община Никопол и Народно читалище „Никопол 1871”, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Участниците – собственици на коне и впрягове, се събраха на площада в квартал „Руски паметник” и преминаха по определен маршрут в града, за да бъдат оценени от жури в двете категории в състезанието. На първо място беше класиран конят, собственост на Ахмед Пашаджиков. Второто място беше присъдено за Сунай Сакаджиев, а третото – на Зенула Кафеджиев. Най-малкият участник в парада за най-добре отглежданите и красиви животни беше 12-годишният Север Гюняров.

Поздравление към участниците в празника и награди на най-добрите връчи кметът на Община Никопол Емил Бебенов. На отличените собственици местната администрация осигури парични награди, а за техните коне – по 50 кг царевица. На всички участници в Деня на коневъда бяха връчени грамоти.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...