Акценти
Начало / Здравеопазване / „Не напускайте Плевен”, призоваха лекарите председателят на парламента и здравният министър при откриването на обновената Клиника по анестезиология

„Не напускайте Плевен”, призоваха лекарите председателят на парламента и здравният министър при откриването на обновената Клиника по анестезиология

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откриха днес модернизираната Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ – Плевен. Това е голямо събитие, не само заради сериозната инвестиция в човешкото здраве, но и заради факта, че в клиниката не е правен ремонт през последните 23 години, подчерта при откриването министър Атанасова. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева добави, че това е стъпка, която прави градът ни по-добро място за живеене. Преди да прережат лентата на обновената клиника Цецка Цачева и министър Атанасова призоваха лекарите да не напускат Плевен и България, водени от примамливи предложения. Вие давате облика на Плевен и страната, и на вас разчитаме да сте стълба на здравната ни система, казаха те и поканиха заедно с тях лентата нда пререже най-младият лекар в клиниката – д-р  Александров.

Ремонтът на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение е извършен със средства от Министерството на здравеопазването в размер на 350 000 лева. Подменена е вътрешната дограма,  инсталацията за медицински газове и ВиК инсталацията, положени са нови антибактериални покрития, цялата клиника е климатизирана. Извършените ремонтни дейности отговарят на Европейските стандарти за качество, подчерта директорът на УМБАЛ – Плевен д-р Наташа Манева.

В Клиниката работят прекрасни специалисти, професионалисти под ръководството на проф. Радко Радев и старша медицинска сестра Димитрина Боева с много научни постижения и завидни умения. Прилагат се най-нови методи за диагностика и лечение на пациенти в критично състояние. Екипът на проф. Радко Радев – лекари и медицински сестри, е подготвен за бързи решения и провеждане навременно и адекватно лечение. Тук ежедневно спасяват човешки животи. През миналата година в реанимация са лекувани 500 пациенти от общо 40 000 доверили се на екипите на УМБАЛ – Плевен, каза още д-р Манева.

На откриването присъстваха още  д-р Пламен Цеков – управител на НЗОК,  Иван Новкиришки – областен управител на Област Плевен, проф. д-р Димитър Стойков – кмет на Община Плевен, д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ – Плевен, г-н Мартин Митев – директор на РЗОК – Плевен, проф. д-р Григор Горчев – ректор на Медицински университет – Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...