Акценти
Начало / Спорт / “Спартак” лидер в “Б” групата след победа над Шумен

“Спартак” лидер в “Б” групата след победа над Шумен

Футболистите на “Спартак” Плевен победиха с 1:0 отбора на Шумен в мач от V кръг на “Б” група, с което “синьо-белите” вече са еднолични лидери в класирането с 13 точки, съобщава spartak-pleven.bg. Две точки по-малко има съименникът им от Варна, който на свой терен завърши 0:0 с “Нефтохимик” и изостава на 2 точки зад плевенчани.

Във вчерашната среща на стадион “Плевен” на практика дерби нямаше. Много от предпоставките за очаквания голям сблъсък с един от основните кандидати за “А” група просто липсваха. Скандалите около юношеския отбор на Спартак очевидно се бяха отразили на мотивацията на публиката и вместо прогнозираните от изпълнителния директор Мирослав Миронов 5 000 души да наблюдават мача, бяха дошли едва 2 500. В добавка на това се оказа, че съперникът изобщо не е очакваният силен отбор, който ще създаде проблеми на “Спартак”.

Старши-треньорът на домакините Красимир Бислимов беше заложил на същата единадесеторка, която спечели с 4:0 в Симитли преди седмица, а именно: Станислав Антонов (вратар), Цветомир Панов, Петър Ванков, Михаил Милчев, Милен Тодоров, Иво Иванов, Ивайло Раденцов, Янислав Иванов, Васил Шопов, Любомир Иванов и Десислав Русев.

”Спартак” започна с домакински натиск и действията започнаха да се развиват изцяло пред вратата на Шумен. Така се стигна до 12-та минута, когато в близост до страничната линия отдясно “синьо-белите” спечелиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Ивайло Раденцов и въпреки 30-те метра до вратата, той стреля силно и точно. Вратарят на гостите очевидно беше изненадан и не можа да предотврати гола.

След като поведе с 1:0, Спартак продължи да натиска противника в половината му. Опитите на Шумен да атакува бяха спирани още в средата на терена и именно в тези моменти си пролича класата на завърналия се в Спартак опорен халф Иво Иванов. Както и в предходните два домакински мача, след отбелязването на гола Спартак създаде още няколко изгодни положения. Най-чистото дойде в 25-тата минута. След пробив на Цветомир Панов по дясното крило той успя да центрира остро и Русев от метри стреля във вратаря на Шумен. След него и Раденцов можеше да удвои, но силният му удар в 37-мата минута мина малко встрани от вратата. Към края на полувремето спокойно можеше да се направи заключението, че Спартак е владял топката поне в 2/3 от игровото време.

Вторите 45 минути отново протекоха под пълното надмощие на Спартак. В 60-тата минута в игра за плевенчани на мястото на голмайстора Раденцов влезе Станислав Краев. По-късно в игра се появи Станислав Иванов вместо направилия пореден силен мач млад халф Янислав Иванов. В последните минути Милен Тодоров отстъпи мястото си на Мариян Блажев – Вожда. Въпреки по-добрата си игра, Спартак така и не достигна до втори гол.

След края на срещата част от критично настроените след първите два мача привърженици на Спартак признаха, че се видели много по-добра игра от своите. Отново, обаче, си проличаха старите слабости в атака. В тази насока бяха и критиките на старши-треньора Красимир Бислимов.

В следващия кръг Спартак гостува на младия отбор на Сливен, който все още не е спечелил нито точка. В тази среща плевенчани са длъжни да покажат освен добра игра, и резултатност. Те се със сигурност ще получат подкрепа от феновете на отбора, които организират пътуване за мача.

Снимка: spartak-pleven.bg

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...