Акценти
Начало / Крими / Мотоциклетист е в болница след катастрофа

Мотоциклетист е в болница след катастрофа

58-годишен мотоциклетист е настанен в Клиниката по неврохирургия след като е пострадал при катастрофа, станала около 11.05 часа вчера в Плевен. На кръстовището на улица “Ген. Атанас Стефанов” и булевард “Христо Ботев” лек автомобил “Волво 440”, управляван от 53-годишен от София, е ударил насрещно движещия се с предимство и завиващ наляво мотоциклет “Хонда 125”. Шофьорът на лекия автомобил не е спазил пътен знак и е отнел предимство.

Пострадал е 58-годишният мотоциклетист от село Одърне. С фрактура на лявата ключица, черепно-мозъчна травма и временна загуба на съзнание той е настанен за лечение в Клиника по неврохирургия при УМБАЛ “Д-р Георги Странски”, без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор.

Водачът на лекия автомобил е изпробван за алкохол с Дрегер, който е отчел отрицателен резултат, а на водача на мотоциклета е взета кръвна проба за употреба на алкохол.

Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...