Акценти
Начало / Последни новини / Юношите на Момчил Челестинов станаха зонални шампиони

Юношите на Момчил Челестинов станаха зонални шампиони

Юношите старша възраст на Спартак /Плевен/ спечелиха първото място във футболната А група, зона Северозапад. До края на шампионата има още един кръг, но селекцията на треньора Момчил Челестинов е с аванс от 5 точки, който го прави недостижим за втория в класирането.
До тук се стигна след днешната разгромна домакинска победа с 5:1 над Ботев /Козлодуй/. Двубоят бе от 13-ия кръг на първенството. Спартаковци нокаутираха противника само за 24 минути. В 10-ата Денислав Десков завърши с гол самостоятелен пробив отдясно. В 18-ата Кристиян Иванов наказа грешка на козлодуйския вратар за 2:0. Секунди по-късно футболист на гостите центрира, но топката прехвърли плевенския страж и се укроти в мрежата му – 2:1. Веднага след това Десков надбяга защитниците на съперника и покачи на 3:1. В 30-ата минута Кристиян Иванов засече с глава центриране на съотборник – 4:1. Малко след това Мартин Бакалов увенча с попадение самостоятелна акция за окончателното 5:1. В края на мача обаче той получи тежка контузия и със сигурност пропуска остатъка от сезона.
„Когато в началото на годината поех отбора той беше на първо място. Тогава заявих на момчетата, че трябва завършим на същата позиция. Доволен съм, че осъществиха тази цел. Поздравих ги днес не само за победата над Ботев /Козлодуй/, но и за това, че през целия полусезон не допуснаха слаб мач. Бихме преките ни конкуренти за първото място. Сега ни остава да надвием и Бдин във Видин за да завършим с пълен точков актив“, коментира Челестинов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...