Начало / Последни новини / Фалстарт за селекцията на Сашо Дяковски в Ботевград

Фалстарт за селекцията на Сашо Дяковски в Ботевград

Със загуба – 57:73, започна полуфиналните плейофи на Националната Баскетболна лига за мъже плевенският Спартак. В първия мач от серията в Ботевград го победи местният Балкан. Наставникът на гостите Александър Дяковски отново разчиташе само на шест състезатели, като едва в последните две и половина минути даде шанс още на Даниел Пенков и Денис Титов.

Противно на крайния резултат неговият тим започна по-добре срещата. Най-голямата преднина бе 6 точки. В 8-ата минута обаче настъпи обрат в резултата след тройка на капитана на домакините Мартин Маринов. До края на първата част той и съотборниците му взеха аванс от 8 точки – 21:13.

Във втората четвърт пасивът на плевенския тим варираше 2 – 7 точки. Така полувремето приключи 32:26 за ботевградчани.

След почивката равновесието се запази. Отборът на Балкан поддържаше едноцифрена преднина, която в 30-ата минута бе 8 точки – 47:39.

В заключителните 10 минути силите на гостите явно привършиха. Това помогна на съперника им да увеличава аванса си и да запише изразителен успех. Най-резултатен в срещата бе гардът на плевенчани Урош Величкович с 18 точки.

Вторият двубой между двата тима е на 7 май, събота от 19:00 часа отново в зала „Арена Ботевград“. Победителят от серията трябва да спечели три от общо петте двубоя, за да се класира на финал.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...