Акценти
Начало / Образование / Юбилейна учебна година откри днес Спортното училище в Плевен

Юбилейна учебна година откри днес Спортното училище в Плевен

Първото в България Спортоно училище – това в Плевен, днес за 45-ти път отвори врати, за да посрещне своите ученици за новата учебна година. 110 са новите ученици от пети, шести и седми клас, които за първи път ще се обучават Спортно училище „Георги Бенковски”, което е дало двама олимпийски шампиони, 31 световни шампиони  и 29 европейски  шампиони, каза при откриването на учебната година директорът на училището Петър Георгиев и призова учениците да се стремят да постигнат не само тези спортни върхове, но и добри резултати в обучението си. „Станете шампиони и достойни граждани на Република България”, призова той.

С приветствие към учениците се обърна и областният управител Илиан Йончев, който подчерта, че плевенското Спортно училище е доказало, че е мястото, където се раждат шампиони. Вярвам, че сред вас са новите олимпийски и световни шампиони , каза той и пожела  на добър час на учениците.

От името на новоприетите ученици с поздрав се обърна Десислава Гергова от пети клас. „Днешният ден за нас е ново начало, нова отговорност, сериозна стъпка към сбъдването на мечтите ни. Ние сме горди, че сме ученици на Спортно училище – Плевен и обещаваме да учим усърдно и да тренираме упорито за спортната слава на Родината“, каза Десислава.

През новата учебна година в Спортното училище ще се обучават 378 ученици, разпределени в 16 паралелки по 10 вида спорт.

На откриването на учебната година днес присъстваха още Даниела Бачовска, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в РИО – Плевен, Огнян Пешев – старши експерт по физическо възпитание в РИО- Плевен, представители на училищното настоятелство, президенти на спортни клубове.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...