Начало / Образование / Петър Георгиев: Ще възвърнем добрите традиции в Спортното училище за спорт и обучение

Петър Георгиев: Ще възвърнем добрите традиции в Спортното училище за спорт и обучение

Амбицията на ръководството на Спортното училище и на целият учителски състав е да възвърнем добрите традиции както в спорта, така и в учението в Спортно училище „Геолги Бенковски”. Това каза минути преди откриването на новата учебна година директорът на училището Петър Георгиев.  На 30 август по време на  годишния педагогически съвет е приета Стратегията за развитие на училището през периода 2014-2016 г. , която съвпада с Олимпийския цикъл. Въпреки трудните години, нашата цел е да изпълним критериите на Министерството на спорта относно двуразовия режим на тренировка, каза още Георгиев, подчертавайки увереността си, училището ще върви напред и нагоре.

В момента Спортното училище има подписани договори за съвместна дейност с 14 спортни клуба. Водени са и предварителни разговори  със спортни клубове за възстановяване в училището на подготовката на състезатели за женския  баскетбол и мъжкия волейбол. Това може да стане от следващата учебна година, като има идея да имаме подготовка и за женски футбол, обясни Георгиев. Също от следващата учебна година може да бъде възстановен приемът за скокове на батут.

Основният проблем пред училището е голямото текучество на ученици, подмамени от големи спортни клубове в други градове. Особено изразена е тази тенденция във футбола. В същото време за паралелката по футбол напливът е най-голям. В момента в училището футбол изучават 107 ученици, следващи са леката атлетика и борбата. Затова от тази година ще бъде назначен четвърти треньор по футбол и по лека атлетика.Освен с тези двама треньори, от тази учебна година в Спортното училище ще има още седем нови работни места, научихме от директора Петър Георгиев.

Във връзка с предстоящото отбелязване на 45 години от създаването на Спортното училище в Плевен, което е първото в страната, се предвижда Ден на отворените врати, специален гост на който се очаква да бъде олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова, която е възпитаничка на плевенското училище.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...