Акценти
Начало / Общество / Ще сменят ли красиви дървени къщички грозните сергиите по Коледа

Ще сменят ли красиви дървени къщички грозните сергиите по Коледа

Край с грозните щандове, които се разпъваха преди Коледа и Нова година в Плевен и на тях се продаваха чорапи, гащи, ушанки, сутиени, цървули. Това заяви днес кметът Георг Спартански. Той бе категоричен, че начинът, по който досега се организираха и провеждаха Коледните базари, не отговаря на представите на сегашното общинско ръководство за естетична, новогодишна, празнична среда.

Той заяви категорично, че няма да позволи, докато той е кмет, да се организират Коледни базари на щандове, изработени с подръчни материали. Това е моя последователна позиция от 17 години насам, каза Спартански.

„Плевенският бизнес плаща наеми за помещения, плаща данъци, плаща заплати на нает персонал. Не може да сме мащеха за плевенския дребен бизнес и да сме донор за всякакви амбулантни търговци, прииждащи на тълпи от всички краища на България”,  отбеляза кметът.  За тези, които желаят да разпъват лунапарк, единственото възможно място вече ще е паркингът пред стадион „Плевен”, стана ясно още днес.

Кметът обясни, че в центъра на Плевен за Коледа ще бъде разрешено единствено поставянето на дървени къщички с коледна украса, в които да се продават коледни сладкиши, греяно вино, украшения и гирлянди за елха – така както е в европейските градове. „Ако има фирми и организации, които желаят да разположат такива новогодишни  къщички, в които да се предлага този асортимент, са добре дошли. Всичко друго, категорично – не”, каза Георг Спартански и допълни, че забраната се отнася за всеки друг празник.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...