Акценти
Начало / Общество / Общински съветник на оперативката днес: Какво гледаш като изтребител

Общински съветник на оперативката днес: Какво гледаш като изтребител

Какво гледаш като изтребител – към кого се обърна с този каруцарски език общинският съветник Ибрям Мусов на днешното оперативно заседание на шефовете на отдели в Община Плевен не стана ясно, но породи неодобрението на всички присъстващи. Той и д-р Калин Поповоски, който е зам.-председател на групата „Патриоти за Плевен” в местния парламент присъстваха на оперативката. Те не обявиха защо са проявили интерес към днешното заседание, но веднага след като изпълнителният директор на общинската фирма „Тибор” – Петя Петкова, се изказа, станаха и тръгнаха да излизат. Но на вратата се спряха и д-р Поповски попита защо данък автомобили и такса смет в община Плевен са най-високи в сравнение с други градове от ранга на Плевен. В отговор кметът Спартански обясни, че това са въпроси, които би следвало да се отправят и обсъдят на заседание на Общинския съвет. Непосредствено преди да излязат от залата, Мусов се обърна към седящите на масата и изстреля репликата си.

Не е тайна, че между общинските съветници от парламентарната група „Патриоти за Плевен” и кмета Георг Спартански има известно напрежение. То се подсилва от откритите изказвания на кмета, че ще пресече практиката „Тибор” да бъде касичка за някои общински съветници. На редовната оперативка миналия понеделник, 7 ноември, той беше много рязък, коментирайки факта, че изп.-директор на „Тибор” отдавна не е присъствал на оперативки.

Днес Петкова седна на масата заедно с останалите шефове на отдели и общински предприятия. Когато дойде нейния ред тя обясни, че не идвала на оперативки, за да изпълнява това, което й било поставено като задължения. Тя заяви, че фирмата вече е в стабилно финансово положение. Старите задължения са изчистени, нови не се трупат, включително са изплатени 72 000 лв., натрупани  от неплатени местни данъци.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...