Акценти
Начало / Общество / Ще захранват Водната каскада от сондаж до чешмата „Балаклия”

Ще захранват Водната каскада от сондаж до чешмата „Балаклия”

fon

Питейната вода, коята се използва за Водната каскада в Плевен, струва 25 хиляди лева на месец на Общината. За да бъдат намалени разходите, в бъдеще ще се използва промишлена вода от сондаж до чешмата „Балаклия”. Водата от сондажа пред Централна поща пък ще се използва за поливане на градините и зелените площи в центъра на Плевен, информира на пресконференция вчера кметът проф. Димитър Стойков.

Дейностите са по проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, който се реализира по ОП „Регионално развитие” с общ бюджет 4 911 841 лева.

В момента текат процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи за обектите Централен градски площад, част от ул. „Васил Левски”, включително ВиК-мрежата в отсечката между улиците „Бъкстон” и „Цар Симеон” и Главен фонтан.

Реконструкцията на централната част на Плевен включва 5 етапа. Вторият трябваше да е площад „Свобода”, но след публичното обсъждане на проекта надделя мнението, че е по-добре да е Водната каскада, за да се намалят по-бързо разходите, поясни кметът. „Искам да подчертая, че нямаме намерение да засипваме каскадата. Предвидените по проекта нови 2 декара зелени пространства са за сметка на плочките на площада”, поясни проф. Стойков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. То пък остава и каскадата да я съсипят.
    Не че не искаха да го направят, но се разчу и видяха, че няма да мине номера.