Акценти
Начало / Култура / Школата по спортни танци „Зорая” готви коледни изненади

Школата по спортни танци „Зорая” готви коледни изненади

de

Школата по спортни танци „Зорая” при читалище „Христо Ботев” готви коледни изненади за публиката, информира за infopleven нейната ръководителка Десислава Йовелинова. От 11 до 20 декември възпитаници на школата ежедневно ще се изявяват на сцена и ще радват почитателите на експресивните танци.

На 11 декември танцьорите ще поднесат специален коледен концерт за деца в приемни семейства. Празникът ще се състои в салона на читалище „Христо Ботев”.

Малките артисти ще участват в много други коледни концерти и тържества, организирани в Плевен. С най-голямо вълнение обаче те очакват традиционния коледен концерт на Школата, който ще се състои на 18 декември в зала „Катя Попова”. „Всички деца идват с голямо вълнение на тренировки и се готвят усилено за всеки един концерт”, сподели Йовелинова. За всяка изява се готвят нови костюми и нови танци, а има и такива, които стават любими на публиката и на децата и се танцуват от години.

de1

Школата по спортни танци „Зорая” съществува от 2004 г. В началото в нея се обучават 10 деца, а днес те са 115 на възраст от 4 до 17 години. По традиция всяка година децата имат 2 големи концерта – годишен (в края на учебната година) и коледен, в които се включват всички. Освен това танцьорите от напредналите групи и по-големите участват и в много други концерти и мероприятия от културния живот на града. Тази година малчуганите оставиха незабравим спомен у публиката с участието си в концерта „Танцът в музиката”, който е проект на Плевенската филхармония.

Снимки: Архив infopleven

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Iskam da popitam kolkk se plashta za nachinaesht