Акценти
Начало / Последни новини / Шампионски титли за Полина, Матилда и Сунай

Шампионски титли за Полина, Матилда и Сунай

Лекоатлетите от Плевенско доказаха класата си и на националния шампионат за юноши и девойки старша възраст в София. Завърнаха се с девет медала – по три златни, сребърни и бронзови.

Както се очакваше триумфа дойде в две дисциплини – мятане на диск и скок на височина. В първата над всички бе Полина Макаева. Възпитаничката на треньорката Галя Николова в АК Георги Дъков просто разби конкурентките си, печелейки титлата с 43,40 метра, резултат с десетина метра по-добър от този на втората Тамара Косева  от Велико Търново. Бронзовият медал тук е за Кристияна Николова от плевенския Спартак.

В скока на височина успехът на нашите бе и при двата пола. И нямаше как да е по-различно, защото битките бяха между скачачи от региона. При девойките шампионка е възпитаничката на Георги Гетов – Матилда Ангелова, преодоляла 165 см. В призовата осмица са още три плевенчанки – 5-а е Доротея Димитрова, 6-а Виктория Миланова, 8-а Венеса Цанова. Още по-наситена бе картината при юношите. Инфарктна битка за титлата между Сунай Янушев от Спирнт /Червен бряг/ и Габриел Владимиров от АК Плевен 2014. И двамата завършиха с по 200 см, но Сунай имаше предимство в преодоляване на височините и стана първи. Непосредствено зад медалистите се класира брата на шампиона за мъже Тихомир Иванов – Михаил. В призовата десетка влязоха още съотборниците от Червен бряг Николай Начев /6-и/ и Пламен Николов /8-и/, както и спартаковците Браян Пейчев /7-и/ и Мартин Малашки /10-и/.

Двама вицешампиони в хвърлянето на копие за АК Георги Дъков –Геновева Иванова с 34,02 м. и Мирослав Тодоров с 52 м. Павел Танковски пък спечели бронзов медал за Спартак /Койнаре/ в бягането на 800 м. Същото класиране и за Александър Нинов от Спартак /Плевен/ в десетобоя.

Снимка: bgathletic.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...