Акценти
Начало / Крими / Радослав Димитров от Плевен на съд за стрелбата срещу Очите

Радослав Димитров от Плевен на съд за стрелбата срещу Очите

Пред Бургаския окръжен съд вчера бяха изправени двамата обвиняеми за стрелбата по Димитър Желязков – Очите. Бургаските магистрати гледаха мярката за неотклонение на участниците в престрелката, съобщава Дарик.

Георги Иванчев от Дупница и Радослав Димитров от Плевен, срещу които са повдигнати обвинения за опит за убийството на Митьо Очите, са доведени в съда при супер мерки за сигурност и мощна полицейска охрана. Обвинението е, че двамата са произвели по три изстрела срещу Очите в нощта на 8 юни, при масовата битка между 40 души в Слънчев бряг. Тогава един от участниците в престрелката – Александър Алексиев, охранител на Желязков,  почина.  А Митьо Очите беше приет в Бургаската болница с пет куршума в тялото си.

Двамата обвиняеми са охранители на Божидар Кузманов, по известен като Божо Кравата, собственик на ресторанта, пред който стана кървавата престрелка. Магистратите им наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража”. Със същата постоянна мярка е и Тодор Славов от Стара Загора, обвинен за убийството на охранителя Александър Алексиев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...