Акценти
Начало / Култура / Читалището в Кнежа се включи в инициативата на областна администрация, посветена на европейското културно многообразие

Читалището в Кнежа се включи в инициативата на областна администрация, посветена на европейското културно многообразие

С  културно-информационна ученическа среща  на тема „Приносът на България в спасяването на евреите от Холокоста” и ученически конкурс за рисунка на тема „Културното многообразие на ЕС читалище „Борба” в Кнежа се включи в инициативите, които областна администрация – Плевен реализира в рамките на Дейност 2 от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2019.

Събитието бе открито с есе, акцентиращо върху паметта за достойното отношение на България към местната еврейска общност по време на Холокоста. С него бе направена препратка към една от най-популярните еврейски песни „Хава нагила”, изпълнена от талантливите деца на Кнежа. От сцената на читалище „Борба” прозвучаха песни на италиански и български език в изпълнение на детските вокални  групи „Черно и бяло”, „Мелодия”  и „Сребърни камбанки”. В програмата имаше още изпълнения на български народни танци, на мажоретки и балет.

Изложба във фоайето на читалището показа представите на децата за културното съкровище на Европа.

Текст и снимки: Пресцентър Областна администрация

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...