Акценти
Начало / Икономика / Четири дни Плевен ще е столица на меда

Четири дни Плевен ще е столица на меда

В 10 часа днес в Плевен ще бъде открито ХVІІ   Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен и е под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .

В продължение на четири дни – от 7 до 10 февруари,  над 150 фирми от 22 държави, пчелари и организации от страната, Европа и Азия ще представят  последни новости в областта на пчеларството. На изложението ще се конкурират едни от  най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.

По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Франция, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

В последния ден на форума ще бъде връчена Голямата награда на Партнерс експо – плакет „Крило на успеха”, осигурена от Областна администрация Плевен. Ще бъдат отличени и най-добре представилите се малки творци в Международния конкурс за детска рисунка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...