Акценти
Начало / Здравеопазване / Четири дами и трима мъже дариха днес кръв в Плевен

Четири дами и трима мъже дариха днес кръв в Плевен

 

кръводарители

Четири дами и трима мъже се включиха днес в кръводарителската акция на Районен център по трансфузионна хематология – Плевен и БЧК – Плевен, която по традиция се организира на Цветница.

Това не е много, спрямо миналата година, когато броят беше двойно по-голям, но д-р Димитрова обясни, че се радват на всеки един кръводарител. Тя допълни, че през последните години все по-малко хора даряват кръв, ако не им се налага заради близък или роднина. Това е най-притеснителното, тъй като според нея, ако всеки един способен да дари кръв, го прави поне веднъж годишно, няма да има недостиг на животоподдържащата течност. Д-р Димитрова изтъкна и други предимства на кръводаряването. Сред тях са безплатните изследвания, които се правят на всеки един, дарил кръв. Не бива да се забравя и фактът, че даряването на кръв, спасява човешки животи.

Ако все пак някой е пропуснал възможността да дари кръв днес по една или друга причина, то това може да стане във всеки един друг работен ден в РЦТХ – Плевен, който се намира на бул. „Русе №36”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...