Акценти
Начало / Последни новини / Четирима юноши на СКБ Изобор са сигурни за Балканиадата, Цветан Сирашки също има шанс за участие

Четирима юноши на СКБ Изобор са сигурни за Балканиадата, Цветан Сирашки също има шанс за участие

Плевенският СКБ Изобор може да участва с петима юноши на Балканиадата по борба в класическия стил. Треньор на националният отбор на България за тази възраст е Петър Антов /главен треньор на СКБ Изобор/. Престижното състезание ще се проведе в Панагюрище от 31 септември до 6 октомври 2019 година. Четирима от възпитаниците на плевенския клуб вече са си осигурили участието. Става въпрос за Цветослав Симеонов /категория до 55 кг/, Иво Илиев /67 кг/, Николай Дзезов /72 кг/ и Теодор Домозинов /77 кг/. Съотборникът им Цветан Сирашки също има шанс да се бори в Панагюрище. Той обаче първо ще участва в преборвания в категорията до 60 кг, които ще се проведат на 11 септември в столичната зала по борба „Диана“.

Победителите /във всяка категория/ в държавния личен-отборен шампионат /ДЛОШ/ за 2019 г. участват по право в Балканиадата. Преборванията са за определяне на втори човек в категориите. Във въпросните квалификации ще участват медалистите от държавното лично първенство /ДЛП/ и ДЛОШ за същата категория. Шампионите от ДЛП и ДЛОШ, които заявят участие в друга теглова категория също участват в преборвания.

Освен въпросните 5 борци, СКБ Изобор залага на още 11 свои състезатели при момичетата, момчетата и кадетите за Балканиадата. Трима от тях – Теодор Георгиев / 65 кг/, Даниела Медарска /36 кг/ и Яна Димитрова /42 кг/ са сигурни за Панагюрище. Другите 8 ще участват в преборванията на 11 септември.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...