Акценти
Начало / Общество / Тереза Маринова лице на инициатива на Лайънс клуб Плевен за ремонт на лекоатлетическата зала

Тереза Маринова лице на инициатива на Лайънс клуб Плевен за ремонт на лекоатлетическата зала

Олимпийската шампионка на троен скок, плевенчанката Тереза Маринова става лице на голямата инициатива на Лайънс клуб – Плевен през този мандат  – ремонт на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище” Георги Бенковски” в града.

Идеята за възстановяването на спортното съоръжение е на Ивайло Стоянов, президент на Лайънс клуб – Плевен за мандат 2019-2020 г. Амбицията му е чрез благотворителни кампании да съберат необходимите над 250 000 лв. за ремонта.

Първата инициатива е благотворителна изложба на рисунки на деца от Плевен и страната. Тя е под наслов „Деца таланти помагат на деца шампиони”. Изложбата ще бъде представена на 17 септември в търговски център „Мания Тауър” от 18.30 часа до 20 часа. Картините, които ще бъдат включени в нея, вече се предлагат на търг на Фейсбук страницата на Лайънс клуб – Плевен https://www.facebook.com/lionsclubpleven/. Наддаването за детските творби вече започна, първата е откупена от Тереза Маринова за 250 лв.

Наддаването за картините става чрез коментар под всяка картина. Сметката, по която могат да бъдат превеждани средствата, е:
IBAN: BG79RZBB91551010847484
BIC: RZBBBGSF
РАЙФАЙЗЕНБАНК
ВАЛУТА: BGN
ЛАЙЪНС КЛУБ ПЛЕВЕН

Следващата благотворителна инициатива в подкрепа на голямата цел е традиционният благотворителен бал на Лайънс клуб, който ще се проведе на 19 октомври. На него ще присъства Тереза Маринова. Каузата ще подкрепят и други известни спортисти, научихме от Ивайло Стоянов.

Проектите за ремонта на залата вече са готови и първата стъпка ще бъде подмяна на дограмата, за което са необходими около 80 000 лв.

Апелираме към жителите на града и към плевенския бизнес да подкрепят тази наша голяма инициатива, за да създадем в нашия град условия за шампиони, призова Ивайло Стоянов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...