Начало / Общество / Информационна кампания „Бъди войник” ще се проведе днес в Плевен

Информационна кампания „Бъди войник” ще се проведе днес в Плевен

Информационна борса за набиране на войници и матроси ще отвори днес във Военен клуб – Плевен. Тя е част от националната информационна кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната. Със свои щандове в нея ще участват видовете въоръжени сили, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие, както и Факултет „Авиационен” към Националния военен университет.

За откриването й в Плевен ще бъде министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов и командирът на 68-а бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев.

Информационната борса ще е съпътствана с показ на образци въоръжение, военна техника и екипировка на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Служба „Военна полиция“. Ще бъде показан и самолет L-39ZA „Албатрос”. Предвидена е също демонстрация за обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, реална стрелба с маркиращи боеприпаси, специализиран ръкопашен бой с владеене на тънкости от бойните изкуства.

Музей на открито, организиран от дружество „Традиция” – клон Плевен, ще представи старинни оръжия, ползвани от българската войска.

От 18.30 ч. на откритата сцена на площад „Възраждане“ ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътни войски и звезди на българската естрада. В концерта ще се включат още Мажоретен състав и Първи ученически гвардейски духов оркестър към СУ „Ив. Вазов“ – Плевен, клуб по спортни танци „Дъга” към Военен клуб Плевен и клуб по български народни танци „Веселяци” – Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...