Акценти
Начало / Общество / Четирима заместници ще има председателят на ОбС – Плевен

Четирима заместници ще има председателят на ОбС – Плевен

Д-р Калин Поповски от групата на Коалиция „Плевен може, Плевен побеждава”, Бойко Тодоров – от Колиция за промяна – БСП – клуб „Тракия”, Петя Василева  – ГЕРБ и Здравко Георгиев – БДЦ ще са четиримата заместници на председателя на Общинския съвет в Плевен – Мартин Митев. Това решиха на днешното си заседание местните старейшини. Предложените кандидатури бяха общо пет, но тази на Антон Георгиев от Коалиция за промяна не събра достатъчно гласове.

В 9 часа започна днешното заседание на Общинския съвет. Преди да започне работата по дневния ред съветниците имаха скъпи гости – малки коледарчета от ЦДГ „Слънце”.  Усмихнатото начало на сесията бързо беше вкарано в работен режим още с дебатите по първата точка на дневния ред. Близо час отне на съветниците да обсъдят и приемат Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношения с общинската администрация през 2016 г.

Едва тогава съветниците пристъпиха към  избор на заместник-председателите. И после зациклиха на избора на постоянните комисии. Това наложи към 11 часа да бъде дадена почивка, след което работата на Общинския съвет продължи.

Към предварителния дневен ред, който беше приет , бяха включени допълнително още четири точки.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...