Акценти
Начало / Последни новини / Шахматист от София спечели първия Опен „Плевен ХХІ”

Шахматист от София спечели първия Опен „Плевен ХХІ”

Мартин Василев  от ШК „Локомотив“ – София се класира на първо място в Опен турнира „Плевен ХХІ”, който се проведе този уикенд в Плевен. Той получи  плакет  с логото на домакина на турнира – СКШ „Плевен XXI“, изработен от мм Веселин Пантев, Артлайн Пловдив. До първото място състезателят на „Локомотив” достигна със спечелени 5.5 точки от 6 възможни.

Най-добре представилият се състезател на домакините е Валентин Митев, който се класира на трето място. Единствената загуба на Валентин е срещу победителя в турнира  и така остана трети с 4,5 т.

Ето  класирането в Опен турнира:

1 място Мартин Василев – ШК „Локомотив“ София с 5,5 т.
2 място Валентин Каменов от Враца с 5 т.
3 място Валентин Митев – СКШ „Плевен XXI“ с 4,5 т.
1 място до 20 г. Димитър Дюлгеров от ШК „Асеновец“ с 4,5 т.
1 място до 14 г. Владимир Върбанов ШК „Спартак Плевен XXI“ с 4,5 т.
1 място до 10 г. Станислав Ботев ШК „Пристис“ Русе с 3,5 т.
Награда за ветеран  – Атанас Махлев Свищов с 4 т.
Награда за най- малък участник  – Нора Рашева СКШ “ Плевен XXI“ с актив от 2 т.

Сред участниците в Опен турнира са и бронзовата медалистка от Световното първенство в Гърция – 8-годишната Диляна Иванова от „Пристис“ Русе,  и Белослава Кръстева от „Шах ХХІ” – София, спечелила четвърто място в Еворпейското първенство в Хърватска.  От клуба домакин – „Плевен ХХІ”, поднасят много оригинална изненада на Диляна – нейна снимка в златна рамка с пожелание перспективата да е златен медал догодина от Световното първенство. Ветеранът сред участниците в Плевен е 83-годишният доц. Атанас Махлев от Свищов, дългогодишен преподавател СА „Д.А.Ценов“.

„Много съм доволна от нивото на турнира, който се проведе в Плевен. Поздравявам победителите и нашите състезатели за много доброто представяне”, сподели мс Христинка Илиева, треньор в плевенския клуб и основен организатор на турнира. С радост тя допълни, че всички участници са заявили желанието си да участват в следващия турнир от веригата.

Той ще е в края на месец февруари 2016 г.

10537075_шах

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...