Акценти
Начало / Образование / Ученици от Прогимназия „Цветан Спасов” представиха книгата си  „История по плевенските улици”

Ученици от Прогимназия „Цветан Спасов” представиха книгата си  „История по плевенските улици”

Ученици от Прогимназия „Цветан Спасов“ представиха пред приятелите си и плевенската общественост най-новото си творение  – книжката „История по плевенските улици“.

За поредна година в навечерието на Коледа те дават възможност  за докосване до истории и любопитни факти, свързани с Плевен, които  осветляват настоящето  и препращат мост към бъдещето. „Представянето на книжката беше истинско представление, защото скуката беше изпратена в задънена улица от забавни задачки, игри загадки, песни, танци, музика и английски хумор”, сподели  Татяна Ценкуловска, пом.-директор.

12400193_ученици

Искрено се забавляват и гостите  Кремена Пъшева – старши експерт по обществени науки и гражданско образование в РИО – Плевен, Васил Копчев- почетен председател на Общински комитет „Васил Левски“ , учители, приятели.

Малката по обем, но огромна по съдържание книжка е реализирана идея на учениците от клуб „Млад възрожденец“ и е плод на задълбочен и усърден труд на екип от учители и ученици с ръководител  Габриела Велева.

Интересното и полезно четиво може да бъде закупено на благотворителния Коледен базар, който и тази година ще бъде организиран в училището на 21 и 22 декември.

12414228_ученици

12415934_книга

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...