Акценти
Начало / Общество / Червенокръстци подготвят за самостоятелен живот младежи с умствена изостаналост

Червенокръстци подготвят за самостоятелен живот младежи с умствена изостаналост

БМЧК

Доброволците от Българския младежки Червен кръст стартираха проекта „Аз мога, ти можеш, заедно можем повече”, който цели да намали уязвимостта на хората с умствена изостаналост от защитеното жилище в жк. „Сторгозия” в Плевен. Инициативата включва различни ателиета, които ще развиват у обитателите на жилището полезни умения, за да ги подготви за самостоятелен живот.

БМЧК

Ателиетата, които сa планирани и се осъществяват, са градинарство, рисуване, готварство, компютърна грамотност, в търсене на работа. Проектът започна със запознаване на доброволците и хората от дома и ще завърши с посещение на културно мероприятие.

До сега са осъществени четири от планираните дейности. Сътрудници на БМЧК в благородната инициатива са студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен, като предстои включването и на други доброволци, обвързани или не с други организации.

БМЧК

Желаещите да подкрепят инициативата могат да се включат в проекта, като се свържат с инициаторите му на тел. 064/801425 или ги открият клуба им на ул. „Д. Константинов” 23 „А”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...