Акценти
Начало / Последни новини / Червенобрежките хокеисти с пореден триумф

Червенобрежките хокеисти с пореден триумф

Малките хокеисти от Червен бряг отново се представиха отлично на Зоналния турнир от Държавното първенство по хокей на трева за деца 12- и 14-годишни. Турнирът се проведе на 5 и 6 септември в град Тръстеник. След пет поредни убедителни победи, децата от Червен бряг завоюваха първото място и спечелиха златните медали при 12-годишните. Червенобрежкият състезател Анатоли Сашев пък бе обявен за голмайстор на Турнира. Сред отличилите се с добрата си игра бяха също сестрите Алекс и Ивет Христови, Зорница Борисова и Станислав Георгиев.
Въпреки крехката си възраст, завиден хъс и умения демострираха и най-малките представители на хокейния отбор – 10-годишните състезатели. Те завоюваха наградата за спортсменство „Феър плей” и станаха любимци на публиката, която ги награди с бурни аплодисменти.
Хокеистите бяха наградени лично от доц. Антонио Антонов – изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева и от членове на Управителния съвет на Федерацията – Йордан Пенев, Николай Павлов, д-р Николай Марков и от кмета на Община Тръстеник Васил Петков.
С това си представяне хокеисти спечелиха правото за участие във финалите на Държавното първенство, което ще се проведе в началото на месец октомври в КК „Албена”. Завоюваната нова купа хокеистите, които са ученици в ОУ „Хр. Смирненски” от Червен бряг, връчиха на директора на училището и обещаха, че шампионската титла на България, която се надяват да спечелят другия месец, ще подарят на кмета на Общината.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...