Акценти
Начало / Общество / Половин милион лева отпускат за 192 лица в неравностойно положение от община Червен бряг

Половин милион лева отпускат за 192 лица в неравностойно положение от община Червен бряг

Допълнителни средства ще бъдат отпуснати за хората в неравностойно положение, живеещи на територията на община Червен бряг, информират от местната администрация там. Община Червен бряг спечели нов проект на стойност 499 774 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Проектът „Достоен и независим живот в общността” ще бъде финансиран по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна помощ BG 05M9OP001-2.002 „Независим живот”.
Проектът предвижда да бъдат обхванати 192 лица от целевите групи – хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване. Той включва и лицата, които ползват услуги по процедура „Нови алтернативи“ – за територията на община Червен бряг това са общо 102 потребители.
След приключване на дейностите по тази процедура, хората ще бъдат включени в дейностите по настоящата, след извършване на нова индивидуална оценка на потребностите. Новият проект е синхронизиран с Визията на Община Червен бряг за социалните услуги, а именно, че това са дейности, които подпомагат и разширяват възможностите на хората от целевите групи да развиват своята независимост и да водят самостоятелен начин на живот и да упражняват правата си.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...