Акценти
Начало / Здравеопазване / Чек за 21 727 лева връчи кметът на Клиниката по детски болести

Чек за 21 727 лева връчи кметът на Клиниката по детски болести

Кметът проф. Димитър Стойков днес връчи символичен чек за 21 727 лв., които бяха събрани по време на благотворителен бал за набиране на средства за закупуване на дихателен апарат за Клиниката по детски болести към УМБАЛ – Плевен.

Благотворителният бал беше организиран в края на миналата година по идея на кмета проф. Димитър Стойков и премина под неговия патронаж.

Първоначално събраната сума е 16 727 лв., към която са прибавени още 5000 лв. от дарител, пожелал анонимност, обясни проф. Стойков преди да връчи символичния чек. „Здравето на нашите деца е приоритет номер едно и затова изказвам искрена благодарност на всички, които се включиха в тази кампания, на председателя на парламента Цецка Цачева, на представители на бизнеса и на общинските съветници от групата на ГЕРБ, които се постараха тази кампания  да бъде една от най-резултатните”, подчерта той и изрази надежда подобни кампании да станат традиция и заедно с Българската Коледа да се подпомага на местно ниво лечението на децата.

В Клиниката по детски болести на УМБАЛ – Плевен годишно се лекуват над 3 000 деца от областите Плевен, Габрово, Велико Търново и Ловеч, отбеляза доц. Цветан Луканов, който благодари на всички дарители от името на ръководството на Университетската  болница.

Чека прие началника на Клиниката по детски болести доц. Ваня Недкова. „Интензивното отделение на клиниката е стандартизирано по новите правила, затова за нас беше много важно да имаме нов, животоспасяващ апарат за обдишване. Ние сме длъжни да обгрижваме нашите пациенти по съвременните изисквания на медицината и този апарат ще ни даде възможност да правим точно това”, каза доц. Недкова.

На всички дарители тя благодари с  една народна мъдрост, която казва: „Ръката, която дар дарява, никога не  обеднява и сърцето, което обич дава, никога не остарява”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...