Начало / Политика / Срещу 15 лева и сандвич роми от Плевенско подкрепили премиера в София

Срещу 15 лева и сандвич роми от Плевенско подкрепили премиера в София

Два пълни и осем полупразни са били рейсовете, които пътуваха от Плевен за София за участие в подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Бройката е била допълвана с хора предимно от Гривица, Бреница, от Никополско, Пети квартал в Червен бряг и Койнаре, „това бяха изключително роми, които отидоха на митинга за подкрепа срещу 15 лева и един сандвич”. Твърдението изказа пред медиите в Плевен днес председателят на областната организация на БСП в областта Васил Антонов.

„До такава степен е стигнала активността на ГЕРБ, че назначените от тях служители в различните регионални структури и администрацията не посмяха да отидат на този митинг за подкрепа. Сами си вадете изводите колко ще бъдат честни изборите, ако допуснем да бъдат направени от това управление – било то под форма на служебно или редовно”, заяви Антонов. Според него, една от най-големите опасности, на която може да не се обърне внимание поради вдигащия се шум, е именно за честното провеждане на изборите.

Областният председател на БСП за Плевенско заяви, че хората, които си вършат работата в администрацията, трябва да бъдат спокойни, да не се поддават на политически натиск и да продължават да изпълняват функциите си. „А тези, които участват в тези малки метежи и рекета над все още останалите малки и средни фирми трябва да знаят, че след изборите ще бъдат отстранени от работа”, каза още Антонов.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...