Акценти
Начало / Общество / Чакат финансиране на ремонт на покрива и стълбите на съдебната палата

Чакат финансиране на ремонт на покрива и стълбите на съдебната палата

По последни уверения от Министерство на правосъдието процедурата по провеждане на търга за извършване на ремонти на сградите на съдебните палати в страната трябва вече да тръгне. Така отговори председателят на Окръжен съд Плевен съдия Александър Григоров на въпрос на журналисти какво става с отпускането на средства за ремонт на стълбите на съдебната палата.

Оказва се, че проблеми има и с покрива – в някои от стаите на последния пети етаж, където са прокуратурата, военната прокуратура и съд има опасност от поява на течове. „Беше много трудно да стигнем до търга, защото нашата палата е в сравнително добро състояние. Когато поставих въпроса, първоначално ми беше отговорено, че има сгради, които са в много по-лошо състояние”, разказа съдия Григоров. Той допълни, че се опасява от инциденти с граждани през зимата, когато стълбите стават опасни. Мислено е и за варианти за временно „закърпване” на положението, но са отхвърлени, тъй като след първия зимен сезон положението ще е като сегашното. Иначе искането за отпускане на средства за ремонт е направено отдавна, преди повече от година и половина. „Поискали сме да ни отпуснат няколко хиляди лева за най-здравото и най-качествено ремонтиране, което предполага, че след това десетки години няма да има проблем”, уточни председателят на Окръжния съд в Плевен.

Сега големите надежди са, че след провеждането на търга от Министерство на правосъдието, и Плевенската съдебна палата ще получи средства, за да се започнат веднага дейностите. До есента трябва да се направят и покрива, и стъпалата, иначе след това през зимата няма да е възможно.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...