Акценти
Начало / Култура / Цигуларката Зорница Иларионова ще участва в благотворителен концерт за пострадалите от наводненията в Добрич

Цигуларката Зорница Иларионова ще участва в благотворителен концерт за пострадалите от наводненията в Добрич

Зорница Иларионова

Цигуларката от Плевен Зорница Иларионова ще участва в благотворителен в помощ на пострадалите от наводненията в Добрич, информират от пресцентъра на Община Добрич. Изявата е с мотото „Да дарим добрина, музика и човечност на децата от Добрич”, а инициатори са Българското национално радио, Софийската филхармония и Програма „Хоризонт” – „Вива ла музика”. Концертът ще се състои тази вечер, 15 юли, от 19.00 часа в камерна зала на Концертен комплекс „България“ в София. На талантливата цигуларка ще акомпанира изтъкната ни пианистка проф. Милена Моллова.

Зорница Иларионова - Милена Моллова

В събитието ще се включат и проф. Жени Захариева – пиано, проф. Виктор Чучков – пиано, Мария Принц – пиано, проф. Милчо Василев и софийският Хор на медиците “Родина“ с диригент Мая Василева. Със свои изпълнения ще участват още Йоана Русева – цигулка, с акомпанятор пианистката Благовеста Константинова, Иван Пенчев – цигулка и Лора Чекоратова – пиано, от „Quarto Quartet”, както и Деян Павлов – тенор, и Кристина Александрова – сопран.

Участват и формациите „Sentimental Swinger” и „Насекомикс”. Към кампанията се присъединява и пианистката Фумие Фукуи, която ще изнесе благотворителен концерт в град  Добрич на 18.08. 2014 г. и е дарила 1 000 евро.

Снимки: Личен архив

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...