Акценти
Начало / Спорт / Спортен празник за хора с увреждания организираха в село Коиловци

Спортен празник за хора с увреждания организираха в село Коиловци

коиловци споретн празник

Спортен  дух, ентусиазъм и упоритост – така могат да бъдат описани участниците в организирания от  Дружеството на „Хората с увреждания” – Коиловци  спортен празник, който се проведе на стадиона на селото. В инициативата се включиха и членове от съюза на пенсионерите „Отворена врата”.

„Да стигнем до стадиона за нас е нищо работа, но за възрастните и инвалидите, това си е предизвикателство.Но те се справиха и дори преминаха по стръмните преки пътеки. Внуците също не пропуснаха възможността да спортуват  заедно  със своите баби. Нищо, че участниците не бяха  много, за сметка на това бяха изпълнени с желание за емоции и спортни игри”, разказаха организаторите на спортния празник.

Баби и дядовци играха с внуците си футбол, народна топка, минаваха под въжето, надпреварваха се в бързо ходене.

След оспорваните състезания, бабите показаха майсторството си при приготвянето на вкусни ястия и организираха пикник за всички участници. Така хората с увреждания за малко забравиха сивото си ежедневие и се почувстваха пълноценни и  изпълнени с желание за живот, доволни са организаторите на спортния празник в Коиловци.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...