Акценти
Начало / Култура / Цигулари от класа на Пламен Иванов ще се изявят в Галерия „Светлин Русев“

Цигулари от класа на Пламен Иванов ще се изявят в Галерия „Светлин Русев“

ppppp

Цигулари от класа на Пламен Иванов ще се изявят в Галерия-дарение „Светлин Русев“ днес, 22 октомври. Концертът на възпитаниците на Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ започва в 16 часа.

Възпитаниците на Пламен Иванов се радват на много добра подготовка и последваща професионална реализация. Сред най-успешните от тях са Надежда Манолова и Кирил Христов, който свирят в Софийската филхармония, Гергана Алексиева, която се развива в Оркестъра на Българското национално радио, Ралица Мачева, която работи в ЮАР, Петя Радева, реализирала се като инструменталист в САЩ, Чавдар Вълков, ръководител на Камерен оркестър „Студио Примо“ и др.

Негови възпитаници успешно се представят на конкурсите в Добрич и Албена „Надежди, таланти, майстори“, Конкурса за най-добро изпълнение на творба от български автор „Върбан Върбанов“ – Бургас; Конкурса  за клавирен съпровод  на НУИ „Панайот Пипков“ и др.

Пламен Иванов е отличен с Диплом за високи педагогически постижения. От съществено значение в педагогическата му работа са срещите с изтъкнатите  цигулари – проф. Владимир Спиваков, проф. Минчо Минчев, проф. Ангел Станков, проф. Елисавета Казакова, проф. Мичо Димитров, проф. Елизабет Баич, чиито майсторски класове посещават и негови ученици.

pla

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...