Акценти
Начало / Култура / Цецка Цачева на премиерния концерт на вокална група „Арлекино”

Цецка Цачева на премиерния концерт на вокална група „Арлекино”

 

Читалище „Съгласие” – Плевен организира голям концерт за Деня на детето. Той ще започне на 1 юни от 18 часа пред сградата на читалището с изпълнения на най-новата формация при читалището – вокална група „Арлекино”. За първи път талантливите деца ще представят пред публика песни от репертоара си, след като преди дни те са направили  професионални записи на 12 песни в студиото на Максим Горанов. Вокална група „Арлекино” е  част от проекта „Децата на Плевен“, който се реализира с финансовото съдействие на Община Плевен, и записаните песни ще бъдат включени в CD. Те ще са в основата и на мюзикъл, който ще се осъществи през следващия творчески сезон.

Веднага след концерта на „Арлекино“ – в 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869″ започва последното представление за сезон 2014/15 г. на една от най-успешните балетни постановки – „Приказка за Пепеляшка“. Спектакълът е продукция на Балетната школа при читалището по проект, също финансиран със съдействието на Община Плевен. От премиерата през март до днес, в изиграните 14 представления, над 5000 деца успяха да се докоснат до магията на танца. В гала концерта, в който за 15-и път ще се разтвори завесата пред младите таланти, ще вземат участие всички близо 100 възпитаници на Балетната школа.

На празника, посветен на Деня на детето – 1 юни, се очаква да присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...