Акценти
Начало / Култура / Йонита Иванова: Благодарение на творците живеем в по-духовен и по-разумен съвременен свят

Йонита Иванова: Благодарение на творците живеем в по-духовен и по-разумен съвременен свят

IMG_0337писатели-среща

„Творците на писаното слово сте призвани да превърнете нашия нелек и нелицеприятен винаги свят във вселена, заредена с позитивизъм, душа и разум. Благодаря ви, че поддържате жива традицията на международните писателски  срещи”, с тези думи се обърна към участниците в десетата Международна писателска среща „Побратимени светове” началникът на отдел „Образование и култура” Йонита Иванова. Днес тя се срещна с тях в заседателната зала на Община Плевен и ги приветства от името на общинското ръководство. „Нашето Дружество на писателите ще е безсилно, ако вас ви няма, ако този вътрешен космос, който твореца носи, не е зареден с желанието и енергията да се изстреля във външната вселена. Благодарение на вас, ние, независимо от нашите различия – етнически, политически, имаме възможност да живеем в един по-духовен, по-разумен съвременен свят”, каза още Йонита Иванова.

От името на Община Плевен всички участници в международната среща получиха подарък – рекламни материали за нашия град.

Председателят на Дружеството на писателите Лалка Павлова представи с кратки визитки десетимата гости от Албания, Гърция, Сърбия, Македония и Русия. Със задоволство тя отбеляза, че след близо 25-годишно прекъсване са възстановени връзките с писателите от Ростов на Дон и на тази среща има техни представители. За нас е чест всички вие да присъствате на юбилейната десета писателска среща и се надявам, че като резултат от нея отново ще бъдат издадени преводни сборници, каквато е традицията на тези срещи, каза в заключение Лалка Павлова и допълни, че „границите не слагат граници на духа, защото творчеството е като птицата – то лети и за него граници в небесното пространство няма“.

Международната писателска среща се провежда под патронажа на кмета проф. Димитър Стойков. С богата програма, тя ще продължи до 30 май.

IMG_0344писателска среща

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...